Du behöver;
200 g smör
4 st ägg
5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
Glasyren;
200 g ( 5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör såhär;
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker, gärna med elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och vispa till en jämn smet.
Bred ut kakan i formen och grädda i mitten i ca 15 minuter. Gör under tiden kokostäcket; Häll kokos, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på spisen på medelvärme. Rör om tills smöret har smält och det blivit en jämn fin smet. Låt sedan koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
När kakan är klar så ta ut den ur ugnen och bred på täcket. Sedan in med den i ugnen igen i ytterligare 10 minuter tills kakan fått en gyllenbrun färg.
Lycka till J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar